Reklama

Jednoduchá zemiaková polievka

Šalotková polievka s bielym vínom
Reklama

Jednoduchá zemiaková polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 lyžica bravčovej masti alebo oleja
  • 1/2 ks malej cibule
  • 2-3 ks zemiaky
  • 1/2 lyžica hrubej múky alebo krupice
  • 1 ks soľ
  • 1 ks cesnak
  • 1 ks majorán
  • 1 ks 1
  • 5 l vody

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu restujeme v horúcom tuku. Cibuľa nemá zhnednúť. Do cibule s tukom vložíme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, podlejeme lyžicou vody alebo vývaru a prikryté pomaly, na miernom ohni dusíme 10 minút. Občas pomiešame a podlejeme.Zmäknuté zemiaky poprášime hrubou múkou alebo s krupicou, pomiešame, chvíľu restujeme a dolejeme vývarom alebo vodou. Osolíme, okoreníme s roztlačeným cesnakom, majoránom a varíme ešte 10 minút.