Reklama

Jelení orez na víne s brusnicami

Divina s ovocnou omáčkou
Reklama

Jelení orez na víne s brusnicami

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg jelenieho orezu
  • 2 ks cibule
  • 1 ks zeler s vňaťou
  • 2 ks petržleny
  • 2 ks mrkvy
  • 1/2 l červeného suchého vína
  • 1/2 l vývaru
  • 300 g oravskej slaniny
  • 1 hrnček brusnicového džemu
  • 1 ks sladká smotana";i:10;s:11:"1 ks cesnak";i:11;s:24:"1 ks múka na zahustenie";i:12;s:22:"1 ks korenie na divinu";i:13;s:34:"1 ks celé čierne a biele korenie";i:14;s:18:"1 ks bobkový list";i:15;s:9:"1 ks olej";i:16;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Cibuľu a slaninu nakrájanú nadrobno speníme na troške oleja. Mäso nakrájame na menšie kúsky, sprudka orestujeme, posypeme korením na divinu, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a podlejeme vínom a vývarom tak, aby mäso bolo ponorené. Po 20 minútach pridáme mrkvu, petržlen, zeler a celé strúčiky cesnaku. Na miernom plameni varíme asi 2 hod., kým mäso nezmäkne. Mäso potom vyberieme a omáčku precedíme. Mäso vrátime späť a pridáme brusnice spolu so sladkou smotanou, ktorú sme zatrepali hladkou múkou. Všetko prevaríme, aby sme sa zbavili múčnej chuti a môžeme servírovať. Ako príloha sú výborné pečené cibuľové zemiaky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS