Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Juhoslovanský krémový kolač

Juhoslovanský krémový kolač
Reklama

Juhoslovanský krémový kolač

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks lístkové cesto
  • 5 ks vajíčok
  • 20 ks dkg práškového cukru
  • 8 ks dkg mletých orechov
  • 4 ks PL polohrubej múky
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 1/2 l mlieka
  • 5 ks PL hladkej múky
  • 7 ks dkg práškového cukru
  • 1 ks vanilka";i:10;s:14:"25 ks dkg Hery";i:11;s:28:"8 ks dkg práškového cukru";i:12;s:8:"1 ks rum

Postup

Krok 1

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu vyvaľkáme a na obratenom plechu upečieme 2 pláty. 5 vajec vymiešame s 20 dkg praškového cukru a postupne zapracujeme 8 dkg plomletých orechov, 4 PL polohrubej múky a 1prašok do pečiva. Toto cesto upečieme na plechu, ktorý sme vymastili mastným papierom.

Plnka: do 1/2l prevareného mlieka dáme 7dkg praškového cukru, 1 vanilkový cukor a 5 PL hladkej múky a uvaríme na kašu. Po vyhladnuti pridáme 25 dkg hery a 8 dkg praškového cukru. Vymiešame a postupne pridavame vychladnutú kašu a primiešame rum podľa chuti.

Na prvý plát lískového cesta dáme polovicu plnky. Na ňu položíme orechové cesto, druhú polovicu plnky a zakončíme druhým plátom lístkového cesta. Pred podávaním môžeme ozdobiť práškovým cukrom.

Autor: Galdunová Jana

Vyberáme pre vás niečo PLUS