Juhoslovanský krémový kolač
20. 2. 2014, 16:23

Juhoslovanský krémový kolač
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks lístkové cesto
- 5 ks vajíčok
- 20 ks dkg práškového cukru
- 8 ks dkg mletých orechov
- 4 ks PL polohrubej múky
- 1 ks prášok do pečiva
- 1/2 l mlieka
- 5 ks PL hladkej múky
- 7 ks dkg práškového cukru
- 1 ks vanilka";i:10;s:14:"25 ks dkg Hery";i:11;s:28:"8 ks dkg práškového cukru";i:12;s:8:"1 ks rum
Postup
Krok 1
Lístkové cesto rozdelíme na polovicu vyvaľkáme a na obratenom plechu upečieme 2 pláty. 5 vajec vymiešame s 20 dkg praškového cukru a postupne zapracujeme 8 dkg plomletých orechov, 4 PL polohrubej múky a 1prašok do pečiva. Toto cesto upečieme na plechu, ktorý sme vymastili mastným papierom.
Plnka: do 1/2l prevareného mlieka dáme 7dkg praškového cukru, 1 vanilkový cukor a 5 PL hladkej múky a uvaríme na kašu. Po vyhladnuti pridáme 25 dkg hery a 8 dkg praškového cukru. Vymiešame a postupne pridavame vychladnutú kašu a primiešame rum podľa chuti.
Na prvý plát lískového cesta dáme polovicu plnky. Na ňu položíme orechové cesto, druhú polovicu plnky a zakončíme druhým plátom lístkového cesta. Pred podávaním môžeme ozdobiť práškovým cukrom.
Autor: Galdunová Jana