Kačica na čínsky spôsob
14. 9. 2011, 15:28 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:07)

Reklama
Kačica na čínsky spôsob
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks kačicu
- 2 ks dcl bieleho jogurtu
- 1 lyžica mletého koriandru
- 1 lyžica mletých mandlí
- 1 lyžica mletej kurkumy
- 1/2 lyžica mletej rasce
- 1 ks mleté chilli
- 1 ks mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2-3 ks klinčeky";i:10;s:25:"2-3 ks semená kardamómu";i:11;s:13:"2 ks škorice";i:12;s:24:"1 ks citrónovú šťavu";i:13;s:9:"1 ks soľ";i:14;s:12:"1 ks cibuľu
Postup
Krok 1
Kúsky kačice naložíme do zmesi korenín rozmeišaných v jogrte a marinujeme 1-2 hodiny. Na oleji zvoľna osmažíme jemne nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, klinčeky, kardamón a škoricu. Pridáme kačicu s marinádou, dobre zamiešame, prikryjeme a dusíme, až je mäso krehké. Nakoniec prichutíme soľou a citrónovou šťavou.