Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kakaová pena

Kakaová pena
Reklama

Kakaová pena

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 6 ks vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 25 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica griotky
  • 50 ks kakaového prášku
  • 10 g želatíny
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1 ks banán

Postup

Krok 1

Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru do peny. Z bielkov a zo zvyšného cukru vyšľahajte tuhý sneh. Vo vodnom kúpeli pomaly rozpustite nalámanú čokoládu. Želatínu pripravte podľa návodu na obale a vychladenú smotanu dotuha vyšľahajte. Do vymiešaných žĺtkov postupne vmiešajte rozpustenú čokoládu, griotku, kakao, pripravenú želatínu a vyšľahanú smotanu. Časť šľahačky odložte na ozdobenie. Do kakaovej peny nakoniec po lyžiciach zľahka vmiešajte tuhý sneh. Penu naservírujte do pohárov, ozdobte plátkami banána, šľahačkou a kandizovanými čerešňami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS