Kakaová pena
31. 5. 2019, 18:10

Reklama
Kakaová pena
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 6 ks vajec
- 100 g práškového cukru
- 25 g čokolády na varenie
- 1 lyžica griotky
- 50 ks kakaového prášku
- 10 g želatíny
- 300 ml smotany na šľahanie
- 1 ks banán
Postup
Krok 1
Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru do peny. Z bielkov a zo zvyšného cukru vyšľahajte tuhý sneh. Vo vodnom kúpeli pomaly rozpustite nalámanú čokoládu. Želatínu pripravte podľa návodu na obale a vychladenú smotanu dotuha vyšľahajte. Do vymiešaných žĺtkov postupne vmiešajte rozpustenú čokoládu, griotku, kakao, pripravenú želatínu a vyšľahanú smotanu. Časť šľahačky odložte na ozdobenie. Do kakaovej peny nakoniec po lyžiciach zľahka vmiešajte tuhý sneh. Penu naservírujte do pohárov, ozdobte plátkami banána, šľahačkou a kandizovanými čerešňami.