Reklama

Kakaová roláda

Kakaová roláda
Reklama

Kakaová roláda

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 6 ks vajec
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 1/2 ks kávovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 ks Na krém: 200 ml mlieka
  • 3 lyžice hrubej múky
  • 1 ks žĺtok
  • 250 g masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 6 lyžíc práškového cukru";i:10;s:32:"1 balíček vanilínového cukru

Postup

Krok 1

Pripravte cesto: Bielky oddeľte od žĺtkov. Za postupného pridávania cukru z nich vyšľahajte tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu po jednom pridávajte žĺtky, preosiate kakao a sódu bikarbónu. Cesto vylejte na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. V rúre vyhriatej na 160 °C pečte 5 až 7 minút. Upečené cesto nechajte mierne vychladnúť. Potom ho preklopte na dosku poprášenú práškovým cukrom. Papier na pečenie stiahnite a cesto nechajte úplne vychladnúť. Nie je potrebné ho zatiaľ stáčať.

Pripravte plnku: Z mlieka, múky a zo žĺtka uvarte hustú kašu. Za občasného premiešania nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Po vychladnutí ju zmiešajte so zmäknutým maslom a poriadne vyšľahajte. Plnku rozdeľte na dve polovice. Do prvej pridajte preosiate kakao a 4 lyžice práškového cukru. Do druhej polovice vanilínový cukor a 2 lyžice práškového cukru. Obe plnky dobre vyšľahajte.
5.Vychladnuté cesto natrite najskôr svetlou, potom tmavou plnkou a opatrne zviňte do rolády. Roládu môžete poliať čokoládovou polevou a ozdobiť posekanými orechmi.