Kapustová polievka s hovädzím mäsom
20. 12. 2010, 15:23

Reklama
Kapustová polievka s hovädzím mäsom
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks 1/2 litra vody
- 300 g hovädzieho mäsa
- 1/2 ks cibule
- 1 ks bobkový list
- 1 ks ČL soli
- 4 zrniečka bieleho korenia
- 50 g prerastenej slaninky
- 1 hrnček cvikle z konzervy
- 400 g bielej hlávkovej kapusty
- 100 g póru";i:10;s:13:"1 ks PL masti";i:11;s:31:"1 ks PL rajčiakového pretlaku";i:12;s:23:"2-3 ks PL vínneho octu";i:13;s:15:"1 štipka cukru";i:14;s:9:"1 ks soľ";i:15;s:18:"1 ks biele korenie";i:16;s:20:"100 g kyslej smotany
Postup
Krok 1
Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme do hneda a spolu so soľou, bobkovým listom a zrnkami korenia pridáme k mäsu. Prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Slaninku, cviklu, pór a kapustu pokrájame. V hrnci rozohrejeme masť a opečieme v nej pokrájanú slaninku, pridáme kapustu a pór a krátko opečieme. Primiešame cviklu so šťavou a rajčiakový pretlak. Postupne dolievame mäsový vývar. Mäso pokrájame na kocky a vložíme do polievky. Polievku podľa chuti osolíme, pridáme cukor, biele korenie, ocot a podávame. Do každej porcie dáme trocha smotany.