Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kapustová polievka s hovädzím mäsom

Polievka s hlavkovou kapustou
Reklama

Kapustová polievka s hovädzím mäsom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 1/2 litra vody
  • 300 g hovädzieho mäsa
  • 1/2 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks ČL soli
  • 4 zrniečka bieleho korenia
  • 50 g prerastenej slaninky
  • 1 hrnček cvikle z konzervy
  • 400 g bielej hlávkovej kapusty
  • 100 g póru";i:10;s:13:"1 ks PL masti";i:11;s:31:"1 ks PL rajčiakového pretlaku";i:12;s:23:"2-3 ks PL vínneho octu";i:13;s:15:"1 štipka cukru";i:14;s:9:"1 ks soľ";i:15;s:18:"1 ks biele korenie";i:16;s:20:"100 g kyslej smotany

Postup

Krok 1

Umytú hovädzinu varíme vo vode, pričom penu odstraňujeme. Neobielenú polovičku cibule na reznej strane opečieme do hneda a spolu so soľou, bobkovým listom a zrnkami korenia pridáme k mäsu. Prikryjeme a varíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Slaninku, cviklu, pór a kapustu pokrájame. V hrnci rozohrejeme masť a opečieme v nej pokrájanú slaninku, pridáme kapustu a pór a krátko opečieme. Primiešame cviklu so šťavou a rajčiakový pretlak. Postupne dolievame mäsový vývar. Mäso pokrájame na kocky a vložíme do polievky. Polievku podľa chuti osolíme, pridáme cukor, biele korenie, ocot a podávame. Do každej porcie dáme trocha smotany.

Vyberáme pre vás niečo PLUS