Reklama

Karfiolový nákyp

Zapekaná mäsová špecialita
Reklama

Karfiolový nákyp

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks karfiol
  • 1 ks soľ
  • 400 g teľacieho mäsa
  • 60 g masla
  • 100 g strúhanky
  • 1 ks 1/2 dl mlieka
  • 4 ks vajcia
  • 1 ks zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Umyté a odblanené mäso pokrájame na menšie kúsky, osolíme a na masle udusíme. Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky, pridáme strúhanku namočenú v mlieku, žĺtky, z bielkov ušľahaný sneh a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Opatrne zamiešame a vo vymastenej nákypovej forme v rúre asi 30 minút zapekáme. Podávame so zeleninovým šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS