Karfiolový nákyp
15. 2. 2011, 13:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Karfiolový nákyp
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks karfiol
- 1 ks soľ
- 400 g teľacieho mäsa
- 60 g masla
- 100 g strúhanky
- 1 ks 1/2 dl mlieka
- 4 ks vajcia
- 1 ks zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Očistený karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Umyté a odblanené mäso pokrájame na menšie kúsky, osolíme a na masle udusíme. Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky, pridáme strúhanku namočenú v mlieku, žĺtky, z bielkov ušľahaný sneh a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Opatrne zamiešame a vo vymastenej nákypovej forme v rúre asi 30 minút zapekáme. Podávame so zeleninovým šalátom.