Kelová polievka
9. 9. 2011, 15:29

Reklama
Kelová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 10
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks hlávka kelu
- 300 g koreňovej zeleniny (mrkva
- 1 ks petržlen
- 1 ks zeler)
- 200 g zemiakov
- 150 g šampiňónov
- 50 g hríbov
- 1 ks čierne korenie
- 1 ks nové korenie
- 1 ks soľ";i:10;s:9:"1 ks voda";i:11;s:12:"1 ks cibuľa";i:12;s:13:"120 g krupice";i:13;s:10:"1 ks vajce";i:14;s:9:"1 ks olej
Postup
Krok 1
Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľku, na nej orestujeme nakrájaný kel, pridáme koreňovú zeleninu, na kocky pokrájané zemiaky a šampiňóny, zalejeme horúcou vodou, osolíme. a pridáme korenie. Po uvarení zahustíme krupicovými haluškami, ktoré pripravíme z rozšľahaného vajca, krupice a oleja. Halušky tvarujeme lyžičkou a varíme ich priamo vo vriacej polievke.