Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kelová polievka

Krémová pórovo-zemiaková polievka
Reklama

Kelová polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 10
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks hlávka kelu
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 1 ks zeler)
  • 200 g zemiakov
  • 150 g šampiňónov
  • 50 g hríbov
  • 1 ks čierne korenie
  • 1 ks nové korenie
  • 1 ks soľ";i:10;s:9:"1 ks voda";i:11;s:12:"1 ks cibuľa";i:12;s:13:"120 g krupice";i:13;s:10:"1 ks vajce";i:14;s:9:"1 ks olej

Postup

Krok 1

Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľku, na nej orestujeme nakrájaný kel, pridáme koreňovú zeleninu, na kocky pokrájané zemiaky a šampiňóny, zalejeme horúcou vodou, osolíme. a pridáme korenie. Po uvarení zahustíme krupicovými haluškami, ktoré pripravíme z rozšľahaného vajca, krupice a oleja. Halušky tvarujeme lyžičkou a varíme ich priamo vo vriacej polievke.

Vyberáme pre vás niečo PLUS