Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Klasické talianske tiramisu

Klasické talianske tiramisu
Reklama

Klasické talianske tiramisu

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 5 ks vajec
  • 5 lyžíc krupicového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 24 ks – 30 dlhých cukrárskych piškót
  • 1 hrnček silnej kávy
  • 4 cl mandľového likéru (amareta)
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 ks kakao na posypanie

Postup

Krok 1

Žĺtky oddeľte od bielkov. Bielky vyšľahajte do snehu. Žĺtky s cukrom dajte do misy, ktorú môžete položiť nad horúcu paru. Šľahajte do pevnej peny. V druhej mise prešľahajte mascarpone a potom doň vmiešajte žĺtkovú penu. Opatrne do nej primiešajte sneh.

Urobte sirup: Vychladnutú kávu zmiešajte s likérom. Potom pripravte misu (20 cm) a začnite vrstviť. Prvá vrstva budú piškóty namočené do kávy. Tie prekryte krémom. Takto postupujte, kým neminiete všetok krém – musí byť poslednou vrstvou. Misu dajte na hodinu do chladničky. Z mascarpone a zo smotany na šľahanie vyšľahajte tuhší krém. Preložte ho do cukrárskeho vrecka a na vychladené tiramisu striekajte malé kopčeky. Nakoniec tiramisu posypte poriadnou vrstvou kakaa, aby krém nebolo vidieť. Môžete podávať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS