Klužská kapusta
15. 2. 2011, 13:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:03)

Reklama
Klužská kapusta
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks hovädzie alebo bravčové mleté mäso
- 1 ks kyslú kapustu
- 1 ks kyslú smotanu
- 1 ks ryžu
- 1 ks cibuľu
- 1 ks červenú mletú papriku
- 1 ks bujón
- 1 ks čierne mleté korenie
- 1 ks rastlinný olej
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú mletú papriku, hneď pridáme mleté mäso, počas miešania môžeme okoreniť a osoliť, dusíme cca 5-10 minút, potom podlejeme vodou tak, aby bola zarovno mäsa a takto varíme cca 30-40 minút. Namiesto korenia a soli môžeme dať iba slepačí bujón. Medzitým si uvaríme ryžu. Na pekáč navrstíme ryžu, mäso (treba dať pozor, aby tam nezostalo veľa šťavy, bolo by to riedke) a kapustu zliatu z vody. Na vrch vylejeme kyslú smotanu a necháme zapiecť cca 45 minút.