Reklama

Klužská kapusta

Záhoráky
Reklama

Klužská kapusta

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks hovädzie alebo bravčové mleté mäso
  • 1 ks kyslú kapustu
  • 1 ks kyslú smotanu
  • 1 ks ryžu
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks červenú mletú papriku
  • 1 ks bujón
  • 1 ks čierne mleté korenie
  • 1 ks rastlinný olej
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú mletú papriku, hneď pridáme mleté mäso, počas miešania môžeme okoreniť a osoliť, dusíme cca 5-10 minút, potom podlejeme vodou tak, aby bola zarovno mäsa a takto varíme cca 30-40 minút. Namiesto korenia a soli môžeme dať iba slepačí bujón. Medzitým si uvaríme ryžu. Na pekáč navrstíme ryžu, mäso (treba dať pozor, aby tam nezostalo veľa šťavy, bolo by to riedke) a kapustu zliatu z vody. Na vrch vylejeme kyslú smotanu a necháme zapiecť cca 45 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS