Koláč s mandarínkami a čokoládou
4. 2. 2019, 17:10 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:25)

Reklama
Koláč s mandarínkami a čokoládou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Cesto: 100 g polohrubej múky
- 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
- 2 ks vajcia
- 2 lyžice oleja
- 1 ks Plnka: 250 g smotanovej nátierky
- 2 ks tégliky vanilkového Pribináčika
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 500 g jemného tvarohu
- 4 ks plátky želatíny";i:10;s:25:"100 g práškového cukru";i:11;s:18:"60 g bielej polevy";i:12;s:28:"2 ks mandarínkové kompóty";i:13;s:33:"100 g jogurtovej čokolády Milka
Postup
Krok 1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, múku s kypriacim práškom a premiešame. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 30 x 23 cm a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. Smotanovú nátierku vymiešame s Pribináčikmi, vanilínovým cukrom a s práškovým cukrom. Pridáme tvaroh, rozpustenú bielu polevu, vopred napučanú želatínu a spolu zmiešame. Mandarínkový kompót scedíme, šťavou pokvapkáme vychladnuté cesto a uložíme naň scedené mandarínky. Navrstvíme plnku a koláč odložíme do chladničky na pár hodín stuhnúť. Po odležaní ho pokrájame a posypeme nastrúhanou jogurtovou čokoládou.