Koláč s mandarínkami a čokoládou: Najkrajší medzi dezertami
25. 6. 2020, 8:56 (aktualizované: 15. 7. 2024, 15:56)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
45 minút, 8 porcií
Potrebujeme:
Cesto:
- 100 g polohrubej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 100 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 2 lyžice oleja
Plnka:
- 250 g smotanovej nátierky
- 2 tégliky vanilkového Pribináčika
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 500 g jemného tvarohu
- 4 plátky želatíny
- 100 g práškového cukru
- 60 g bielej polevy
- 2 mandarínkové kompóty
- 100 g jogurtovej čokolády Milka
Postup:
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, múku s kypriacim práškom a premiešame. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 30 x 23 cm a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
- Smotanovú nátierku vymiešame s Pribináčikmi, vanilínovým cukrom a s práškovým cukrom. Pridáme tvaroh, rozpustenú bielu polevu, vopred napučanú želatínu a spolu zmiešame.
- Mandarínkový kompót scedíme, šťavou pokvapkáme vychladnuté cesto a uložíme naň scedené mandarínky. Navrstvíme plnku a koláč odložíme do chladničky na pár hodín stuhnúť. Po odležaní ho pokrájame a posypeme nastrúhanou jogurtovou čokoládou.