Reklama

Koláč s mandarínkami a čokoládou: Najkrajší medzi dezertami

r

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

45 minút, 8 porcií

Potrebujeme:

Cesto:

  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice oleja

Plnka:

  • 250 g smotanovej nátierky
  • 2 tégliky vanilkového Pribináčika
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 500 g jemného tvarohu
  • 4 plátky želatíny
  • 100 g práškového cukru
  • 60 g bielej polevy
  • 2 mandarínkové kompóty
  • 100 g jogurtovej čokolády Milka

Postup:

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, múku s kypriacim práškom a premiešame. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech s rozmermi 30 x 23 cm a upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Smotanovú nátierku vymiešame s Pribináčikmi, vanilínovým cukrom a s práškovým cukrom. Pridáme tvaroh, rozpustenú bielu polevu, vopred napučanú želatínu a spolu zmiešame.
  3. Mandarínkový kompót scedíme, šťavou pokvapkáme vychladnuté cesto a uložíme naň scedené mandarínky. Navrstvíme plnku a koláč odložíme do chladničky na pár hodín stuhnúť. Po odležaní ho pokrájame a posypeme nastrúhanou jogurtovou čokoládou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Výber pre vás