Kôprový quiche s kozím syrom
20. 10. 2018, 13:10

Reklama
Kôprový quiche s kozím syrom
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g hladkej múky
- 1 lyžica kypriaceho prášku
- 125 g jemného nízkotučného tvarohu
- 2 lyžice oleja
- 1 ks vajce
- 1 ks kôpor na ozdobenie
- 1 ks Na obloženie: 1 menšia cuketa
- 3 ks vajcia
- 250 g kyslej smotany
- 250 g kozieho syra";i:10;s:28:"1 lyžica posekaného kôpru";i:11;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Múku zmiešajte s kypriacim práškom, pridajte tvaroh, olej, vajce a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladu na 30 minút postáť. Vychladené cesto rozvaľkajte na hrúbku 3-4 mm a vyložte ním dno a boky formy. Cesto popichajte vidličkou a dajte na 15 minút do chladu. Potom cesto predpekajte pri teplote 180 °C asi 10 minút. Cuketu umyte, osušte a pokrájajte na tenké kolieska. Vajcia zmiešajte so smotanou, osoľte, pridajte posekaný kôpor a premiešajte. Na vlažné predpečené cesto uložte strechovito kolieska cukety a posypte rozdrobeným kozím syrom. Zalejte vajcovo-smotanovou masou a pečte asi 25 minút. Koláč podávajte teplý, ozdobený kôprom.