Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kôprový quiche s kozím syrom

Kôprový quiche s kozím syrom
Reklama

Kôprový quiche s kozím syrom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • 125 g jemného nízkotučného tvarohu
  • 2 lyžice oleja
  • 1 ks vajce
  • 1 ks kôpor na ozdobenie
  • 1 ks Na obloženie: 1 menšia cuketa
  • 3 ks vajcia
  • 250 g kyslej smotany
  • 250 g kozieho syra";i:10;s:28:"1 lyžica posekaného kôpru";i:11;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Múku zmiešajte s kypriacim práškom, pridajte tvaroh, olej, vajce a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladu na 30 minút postáť. Vychladené cesto rozvaľkajte na hrúbku 3-4 mm a vyložte ním dno a boky formy. Cesto popichajte vidličkou a dajte na 15 minút do chladu. Potom cesto predpekajte pri teplote 180 °C asi 10 minút. Cuketu umyte, osušte a pokrájajte na tenké kolieska. Vajcia zmiešajte so smotanou, osoľte, pridajte posekaný kôpor a premiešajte. Na vlažné predpečené cesto uložte strechovito kolieska cukety a posypte rozdrobeným kozím syrom. Zalejte vajcovo-smotanovou masou a pečte asi 25 minút. Koláč podávajte teplý, ozdobený kôprom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS