Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Korheľská kapusta s kolenom

Tradičná kapustnica
Reklama

Korheľská kapusta s kolenom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 200 g neúdeného bravčového kolena
  • 1 ks za hrsť veľkozrnnej fazule
  • 1 kg zemiakov
  • 1 ks soľ
  • 1 ks 0
  • 7 ks dcl kyslej kapusty
  • 1 ks vegeta
  • 1 ks feferónová pasta podľa chuti
  • 1 ks slnečnicové semienka
  • 1 ks bobkový list";i:10;s:22:"1 ks strúčik cesnaku";i:11;s:24:"1 ks grilovacie korenie.

Postup

Krok 1

Neúdené bravčové koleno uvaríme dobre do mäkka v neosolenej vode s bobkovým listom a strúčikom cesnaku. Varíme podľa potreby, až do 2 hodín. Uvarené koleno vyberieme a poprekrajujeme mu kožu na mriežku. Zo všetkých strán posolíme a ochutíme grilovacím korením. Upečieme do zlata. Do vývaru dáme napučanú veľkozrnnú suchú fazuľu /tzv. bugáne/, ktorú sme deň predtým namočili do vody. Uvaríme. Pred dovarením fazule pridáme na kocky pokrájané zemiaky, posolíme, pridáme trochu vegety a hlavne podľa chuti, ale štedro, feferónovú pastu /mleté feferóny v soli/. Keď sú už zemiaky uvarené a vývar sa nám zahustil varením fazule a zemiakov, pridáme kyslú kapustu. Ak nebola nakladaná s koreninami a cibuľou, tak pridáme nové a čierne korenie, rascu a bobkový list. Nepotrebujeme zahusťovať ani zápražkou, ani smotanou. Upečené koleno vykostíme a pokrájame na kocky. Odporúčame aj do zlata upečenú kožu. Pridáme do kapusty a prevaríme. Podávame s pečivom so slnečnicovými semienkami (to aby sme trošku vyrovnali vplyv cholesterolu, ale aj pre výbornú chuť pečenej slnečnice).

Vyberáme pre vás niečo PLUS