Kosovská špecialita
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Kosovská špecialita
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Cca 500g pekného bravčového kare
- 1 ks zavárané uhorky
- 1 ks zavárané feferóny
- 1 ks obyčajná plnotučná horčica
- 1 ks olej
- 1 ks soľ
- 1 ks korenie.
Postup
Krok 1
Mäso nakrájame na podlhovasté slížiky posolíme, pokoreníme, pridáme nadrobno pokrájané uhorky a primerané množstvo posekaných feferónov a zalejeme olejom. V ideálnom prípade necháme 24 hodín odležať. Na rozžeravenej panvici zmes sprudka opečieme, keď sa mäso začne odstavovať, len veľmi decentne podlejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Vo finále pridáme horčicu a ešte chvíľu pečieme. Podávame zasadne s chlebom. Je to nezdravé a vynikajúce! .