Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kosovská špecialita

Kapor po orientálsky
Reklama

Kosovská špecialita

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cca 500g pekného bravčového kare
  • 1 ks zavárané uhorky
  • 1 ks zavárané feferóny
  • 1 ks obyčajná plnotučná horčica
  • 1 ks olej
  • 1 ks soľ
  • 1 ks korenie.

Postup

Krok 1

Mäso nakrájame na podlhovasté slížiky posolíme, pokoreníme, pridáme nadrobno pokrájané uhorky a primerané množstvo posekaných feferónov a zalejeme olejom. V ideálnom prípade necháme 24 hodín odležať. Na rozžeravenej panvici zmes sprudka opečieme, keď sa mäso začne odstavovať, len veľmi decentne podlejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka. Vo finále pridáme horčicu a ešte chvíľu pečieme. Podávame zasadne s chlebom. Je to nezdravé a vynikajúce! .

Vyberáme pre vás niečo PLUS