MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Kotlety s ratatouille so zemiakovým pyré: Nič pre vegetariánov

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Vysoká

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    jahňacie kotlety
  • ks
    PL oleja
  • 100 ml
    mlieka
  • ks
    PL masla
  • ks
    strúčik cesnaku
  • ks
    PL oleja
  • 200 g
    ovčieho alebo kozieho syra
  • ks
    niekoľko lístkov bazalky
  • ks
    soľ
  • ks
    mleté čierne korenie
  • ks
    muškátový oriešok
  • ks
    cibuľa
  • ks
    paradajky
  • ks
    čerstvé bylinky (bazalka a majorán)
  • ks
    PL oleja
  • ks
    PL paradajkového pretlaku
  • 50 ml
    zeleninového vývaru

Postup

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky, baklažán umyjeme, nakrájame na plátky a osolíme. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Zeleninu opečieme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, nasekané bylinky, soľ a korenie. Zeleninu zalejeme vývarom a 5 minút dusíme pri miernej teplote. Zemiaky scedíme, trocha vody z nich si ponecháme. Mlieko zohrejeme s maslom. Scedené zemiaky roztlačíme, pridáme mlieko s maslom, trocha zemiakovej vody, soľ, korenie a štipku čerstvo nastrúhaného muškátového orieška. Cesnak olúpeme, nasekáme, opečieme na oleji a premiešame s roztlačeným syrom, dochutíme nasekanou bazalkou a pridáme do zemiakov. Na grilovacej panvici rozohrejeme olej, kotlety osolíme, okoreníme a sprudka opečieme z každej strany. Mäso podávame s porciou ratatouille a so zemiakovým pyré.
smudge

Video