Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Králik na dúbravský spôsob

Morská ryba na šampiňónoch so smotanou
Reklama

Králik na dúbravský spôsob

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks králičie filety z chrbta
  • 250 g masla
  • 100 g chrenu
  • 150 g oravskej slaninky
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks hydinový bujón
  • 1 ks hladká múka
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks nové korenie
  • 1 ks soľ a knedľa

Postup

Krok 1

Filety z králičieho mäsa nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a orestujeme na masle. Pridáme cibuľu, bobkový list a nakrájanú slaninku, počkáme, kým slanina pustí tuk a všetko podlejeme hydinovým bujónom. Prikryjeme a dusíme, kým králik nazmäkne. Mäso aj so slaninkou potom vyberieme a do výpeku pridáme chren. Pripravíme bielu omáčku, ktorú môžeme zahustiť múkou a ešte dokoreniť. Dúbravského králika servírujeme spolu s knedľou, preliatou vynikajúcou pikantnou omáčkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS