Králik na dúbravský spôsob
21. 9. 2011, 15:46

Reklama
Králik na dúbravský spôsob
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks králičie filety z chrbta
- 250 g masla
- 100 g chrenu
- 150 g oravskej slaninky
- 1 ks cibuľa
- 1 ks hydinový bujón
- 1 ks hladká múka
- 1 ks bobkový list
- 1 ks nové korenie
- 1 ks soľ a knedľa
Postup
Krok 1
Filety z králičieho mäsa nakrájame na väčšie kúsky, osolíme, okoreníme a orestujeme na masle. Pridáme cibuľu, bobkový list a nakrájanú slaninku, počkáme, kým slanina pustí tuk a všetko podlejeme hydinovým bujónom. Prikryjeme a dusíme, kým králik nazmäkne. Mäso aj so slaninkou potom vyberieme a do výpeku pridáme chren. Pripravíme bielu omáčku, ktorú môžeme zahustiť múkou a ešte dokoreniť. Dúbravského králika servírujeme spolu s knedľou, preliatou vynikajúcou pikantnou omáčkou.