Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Krehký koláč s jablkami a so snehom

Krehký koláč s jablkami a so snehom
Reklama

Krehký koláč s jablkami a so snehom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 20 ks dkg hrubej múky
  • 10 ks dkg masla
  • 2 ks varené žĺtky
  • 2 ks rovné lyžice cukru
  • 1 zrniečko soli
  • 1 ks citrónová kôra
  • 1 lyžica rumu
  • 3 ks jablká
  • 1 ks cukor podľa potreby
  • 3 ks bielka";i:10;s:29:"18 ks dkg práškového cukru

Postup

Krok 1

Do múky rozdrobíme maslo, pridáme soľ, cukor, rum a postrúhané varené žĺtky, 2/3 cesta vtlačíme do tortovej formy tak, aby tvorilo dno a okraj asi 2 cm vysoký. Olúpané jabĺka rozkrojíme na diely. Odstránime jadrinec, dáme na cesto a slabo pocukrujeme. Zvyšok cesta rozdrobíme v kúskoch medzi diely jabĺk a koláč upečieme do svetla (napoly). Z bielkov ušľaháme tuhý sneh po častiach zašľaháme cukor a navršíme ho na koláč. Povrch ozdobne vidličkou rozbrázdime a zvoľna dopečieme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS