Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Krémová hubová polievka: Tekuté zlato

polievka

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Alergici pozor.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 300 g kuriatok
  • 1 ks cibuľa
  • 500 ml hubového alebo zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • 250 ks kyslej smotany
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 1 štipka cukru
  • 1 ks soľ, mleté biele korenie
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Na oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte na kúsky nakrájané huby. Poduste 5 minút. Zalejte vývarom, pridajte bobkový list a prelisovaný strúčik cesnaku a varte, kým huby nezmäknú.

Krok 2

Do polievky dajte smotanu na varenie a kyslú smotanu. Polievku už nevarte, len prehrejte, pridajte, soľ, mleté korenie a ak treba trochu cukru.

Vyberáme pre vás niečo PLUS