Krémová hubová polievka: Tekuté zlato
22. 4. 2021, 21:54 (aktualizované: 22. 4. 2021, 21:57)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Alergici pozor.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 300 g kuriatok
- 1 ks cibuľa
- 500 ml hubového alebo zeleninového vývaru
- 250 ml smotany na varenie
- 250 ks kyslej smotany
- 1 ks bobkový list
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 štipka cukru
- 1 ks soľ, mleté biele korenie
- 1 ks olej
Postup
Krok 1
Na oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu a pridajte na kúsky nakrájané huby. Poduste 5 minút. Zalejte vývarom, pridajte bobkový list a prelisovaný strúčik cesnaku a varte, kým huby nezmäknú.
Krok 2
Do polievky dajte smotanu na varenie a kyslú smotanu. Polievku už nevarte, len prehrejte, pridajte, soľ, mleté korenie a ak treba trochu cukru.