Reklama

KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLIEVKA s hráškom

KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLIEVKA s hráškom
Reklama

KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLIEVKA s hráškom

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 200 g vylúpaného mladého hrášku
  • 1 ks zväzok mladej mrkvy
  • 1 ks a pol litra kuracieho vývaru
  • 1 ks 30 g masla
  • 1 ks 30 g hladkej múky
  • 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks vetvička čerstvého tymianu
  • 1 ks petržlenová vňať na ozdobu

Postup

Krok 1

Hrášok nasypte do vriaceho vývaru a krátko povarte. Sceďte a vývar zachyťte. Očistenú mrkvu poduste na masle. Zalejte teplým vývarom (300 ml odložte na neskôr). Pridajte soľ, korenie, vetvičku tymianu a na miernom ohni 5 minút povarte. Odstavte z ohňa, vyberte tymian a ponorným ručným mixérom polievku rozmixujte na krémovú konzistenciu. V malom kastróle pripravte z múky a masla
zápražku. Zalejte zvyšným studeným vývarom a dobre rozmiešajte. Vlejte do polievky a 10 až 15 minút varte. Na záver vmiešajte smotanu. Servírujte s uvareným hráškom a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Výber pre vás