KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLIEVKA s hráškom
28. 4. 2017, 23:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:20)

Reklama
KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLIEVKA s hráškom
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks 200 g vylúpaného mladého hrášku
- 1 ks zväzok mladej mrkvy
- 1 ks a pol litra kuracieho vývaru
- 1 ks 30 g masla
- 1 ks 30 g hladkej múky
- 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks vetvička čerstvého tymianu
- 1 ks petržlenová vňať na ozdobu
Postup
Krok 1
Hrášok nasypte do vriaceho vývaru a krátko povarte. Sceďte a vývar zachyťte. Očistenú mrkvu poduste na masle. Zalejte teplým vývarom (300 ml odložte na neskôr). Pridajte soľ, korenie, vetvičku tymianu a na miernom ohni 5 minút povarte. Odstavte z ohňa, vyberte tymian a ponorným ručným mixérom polievku rozmixujte na krémovú konzistenciu. V malom kastróle pripravte z múky a masla
zápražku. Zalejte zvyšným studeným vývarom a dobre rozmiešajte. Vlejte do polievky a 10 až 15 minút varte. Na záver vmiešajte smotanu. Servírujte s uvareným hráškom a ozdobte petržlenovou vňaťou.