MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Krémova tekvicová polievka: Dobrota, ktorá zahreje

  • 50 min.
  • 2 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    tekvice hokkaido
  • lyžice
    masla
  • ks
    menšiu cibuľu
  • ks
    strúčik cesnaku
  • 200 ml
    smotany na varenie
  • 30 g
    údeného syra
  • ks
    posekanú petržlenovú vňať
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Z tekvice zrežte vrchnú časť. Zrniečka z vnútra vyberte, dužinu mierne osoľte, pokvapkajte 1 lyžicou masla a uložte na suchý plech. Priložte zrezanú časť tekvice a spolu dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte 30 - 40 minút.

Tekvicu vyberte z rúry a opatrne malou lyžičkou vydlabte upečenú dužinu. Na zvyšnom masle krátko opečte nadrobno pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridajte vybratú dužinu, zalejte smotanou na varenie a varte na miernom ohni. Odstavte a rozmixujte. 

Do teplej polievky prisypte najemno nastrúhaný údený syr, ktorý nechajte v polievke rozpustiť. Krátko prevarte, podľa chuti osoľte a okoreňte. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
smudge

Video