- 50 min.
- 2 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 2 kstekvice hokkaido
- 2 lyžicemasla
- 1 ksmenšiu cibuľu
- 1 ksstrúčik cesnaku
- 200 mlsmotany na varenie
- 30 gúdeného syra
- 1 ksposekanú petržlenovú vňať
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
Z tekvice zrežte vrchnú časť. Zrniečka z vnútra vyberte, dužinu mierne osoľte, pokvapkajte 1 lyžicou masla a uložte na suchý plech. Priložte zrezanú časť tekvice a spolu dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte 30 - 40 minút.
Tekvicu vyberte z rúry a opatrne malou lyžičkou vydlabte upečenú dužinu. Na zvyšnom masle krátko opečte nadrobno pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridajte vybratú dužinu, zalejte smotanou na varenie a varte na miernom ohni. Odstavte a rozmixujte.
Do teplej polievky prisypte najemno nastrúhaný údený syr, ktorý nechajte v polievke rozpustiť. Krátko prevarte, podľa chuti osoľte a okoreňte. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.