Krémova tekvicová polievka: Dobrota, ktorá zahreje
27. 4. 2022, 8:30 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:35)

Zdroj: Shutterstock
Krémová tekvicová polievka zahreje a naplní bruška. Nezabudnite posypať syrom a dobre premiešať.
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ks tekvice hokkaido
- 2 lyžice masla
- 1 ks menšiu cibuľu
- 1 ks strúčik cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 30 g údeného syra
- 1 ks posekanú petržlenovú vňať
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Z tekvice zrežte vrchnú časť. Zrniečka z vnútra vyberte, dužinu mierne osoľte, pokvapkajte 1 lyžicou masla a uložte na suchý plech. Priložte zrezanú časť tekvice a spolu dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte 30 - 40 minút.
Krok 2
Tekvicu vyberte z rúry a opatrne malou lyžičkou vydlabte upečenú dužinu. Na zvyšnom masle krátko opečte nadrobno pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridajte vybratú dužinu, zalejte smotanou na varenie a varte na miernom ohni. Odstavte a rozmixujte.
Krok 3
Do teplej polievky prisypte najemno nastrúhaný údený syr, ktorý nechajte v polievke rozpustiť. Krátko prevarte, podľa chuti osoľte a okoreňte. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.