Reklama

Krémova tekvicová polievka: Dobrota, ktorá zahreje

Tekvicová polievka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Krémová tekvicová polievka zahreje a naplní bruška. Nezabudnite posypať syrom a dobre premiešať.

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 ks tekvice hokkaido
  • 2 lyžice masla
  • 1 ks menšiu cibuľu
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 30 g údeného syra
  • 1 ks posekanú petržlenovú vňať
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Z tekvice zrežte vrchnú časť. Zrniečka z vnútra vyberte, dužinu mierne osoľte, pokvapkajte 1 lyžicou masla a uložte na suchý plech. Priložte zrezanú časť tekvice a spolu dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte 30 - 40 minút.

Krok 2

Tekvicu vyberte z rúry a opatrne malou lyžičkou vydlabte upečenú dužinu. Na zvyšnom masle krátko opečte nadrobno pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridajte vybratú dužinu, zalejte smotanou na varenie a varte na miernom ohni. Odstavte a rozmixujte. 

Krok 3

Do teplej polievky prisypte najemno nastrúhaný údený syr, ktorý nechajte v polievke rozpustiť. Krátko prevarte, podľa chuti osoľte a okoreňte. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.