Krémové kuracie cestoviny
15. 2. 2011, 13:23

Krémové kuracie cestoviny
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Na 4 porcie: 3 PL olivového oleja
- 4 ks kuracie prsia
- 250 g šampiňónov
- 2 ks mrkvy
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 ks PL sušenej papriky
- 1 ks PL paradajkového pyré
- 150 ml červeného vína
- 150 ml kuracieho vývaru
- 1 ks PL citrónovej šťavy";i:10;s:25:"100 g mrazeného hrášku";i:11;s:14:"200 ml smotany";i:12;s:27:"2 ks PL nakrájanej bazalky";i:13;s:23:"1 ks sáčok cestovín.
Postup
Krok 1
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a zlejeme. 1 ½ polievkové lyžice olivového oleja zohrejeme v panvici a opražíme kuracie prsia asi 15 minút do zlatista. Medzitým si v druhej panvici zohrejeme 1 ½ polievkové lyžice olivového oleja a pridáme šampiňóny nakrájané na tenko. Pražíme 5 minút. Dáme do nej cibuľu a mrkvu nakrájané na tenko a dusíme asi 6 minút, alebo do mäkka. Pridáme cesnak a papriku a opražíme. Potom pridáme paradajkové pyré, červené víno, kurací vývar, citrónovú šťavu a hrášok, privedieme do varu. Nakrájame uvarené kuracie prsia na tenké pásiky vrátime naspäť do panvice pridáme smotanu, bazalku a privedieme do varu. Potom toto primiešame do druhej panvice a necháme znova zovrieť. Naservírujeme cestoviny na tanier a na to dáme mäsovú omáčku a podávame.