Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Krémové kuracie cestoviny

Cestoviny fettucciny s lososom a smotanou
Reklama

Krémové kuracie cestoviny

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Na 4 porcie: 3 PL olivového oleja
  • 4 ks kuracie prsia
  • 250 g šampiňónov
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 2 ks PL sušenej papriky
  • 1 ks PL paradajkového pyré
  • 150 ml červeného vína
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 1 ks PL citrónovej šťavy";i:10;s:25:"100 g mrazeného hrášku";i:11;s:14:"200 ml smotany";i:12;s:27:"2 ks PL nakrájanej bazalky";i:13;s:23:"1 ks sáčok cestovín.

Postup

Krok 1

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a zlejeme. 1 ½ polievkové lyžice olivového oleja zohrejeme v panvici a opražíme kuracie prsia asi 15 minút do zlatista. Medzitým si v druhej panvici zohrejeme 1 ½ polievkové lyžice olivového oleja a pridáme šampiňóny nakrájané na tenko. Pražíme 5 minút. Dáme do nej cibuľu a mrkvu nakrájané na tenko a dusíme asi 6 minút, alebo do mäkka. Pridáme cesnak a papriku a opražíme. Potom pridáme paradajkové pyré, červené víno, kurací vývar, citrónovú šťavu a hrášok, privedieme do varu. Nakrájame uvarené kuracie prsia na tenké pásiky vrátime naspäť do panvice pridáme smotanu, bazalku a privedieme do varu. Potom toto primiešame do druhej panvice a necháme znova zovrieť. Naservírujeme cestoviny na tanier a na to dáme mäsovú omáčku a podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS