Krémové rezy so želatínou
17. 2. 2019, 12:10

Reklama
Krémové rezy so želatínou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks vajcia
- 20 g práškového cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 100 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 200 g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 ks Krém: 1 l mlieka
- 3 balíčky Zlatého klasu
- 6 lyžíc kryštálového cukru";i:10;s:21:"750 ml kyslej smotany";i:11;s:31:"4 lyžice ríbezľového džemu";i:12;s:33:"1 ks 300-350 g čerstvých jahôd";i:13;s:30:"2 balíčky čírej želatíny
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, olej, sneh z bielkov a múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia pečieme 20 až 25 minút. Z mlieka, cukru a zo Zlatého klasu pripravíme hustý krém. Do vychladnutého krému zamiešame kyslú smotanu a 2 lyžice džemu. Zvyšným džemom potrieme vychladnutý upečený plát a navrstvíme krém. Na krém uložíme ovocie. Polejeme želatínou pripravenou podľa návodu na obale a necháme stuhnúť.