Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Krémové rezy so želatínou

Krémové rezy so želatínou
Reklama

Krémové rezy so želatínou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks vajcia
  • 20 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 ks Krém: 1 l mlieka
  • 3 balíčky Zlatého klasu
  • 6 lyžíc kryštálového cukru";i:10;s:21:"750 ml kyslej smotany";i:11;s:31:"4 lyžice ríbezľového džemu";i:12;s:33:"1 ks 300-350 g čerstvých jahôd";i:13;s:30:"2 balíčky čírej želatíny

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, olej, sneh z bielkov a múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia pečieme 20 až 25 minút. Z mlieka, cukru a zo Zlatého klasu pripravíme hustý krém. Do vychladnutého krému zamiešame kyslú smotanu a 2 lyžice džemu. Zvyšným džemom potrieme vychladnutý upečený plát a navrstvíme krém. Na krém uložíme ovocie. Polejeme želatínou pripravenou podľa návodu na obale a necháme stuhnúť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS