Krúpová zeleninová polievka
9. 9. 2011, 15:29 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:06)

Reklama
Krúpová zeleninová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 100 g jačmenných krúp
- 1 ks kocku slepačieho bujónu
- 2 ks mrkvy
- 500 g zemiakov
- 100 g zeleného hrášku
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks drvenú rascu
- 1 ks olej
- 2 lyžice hladkej múky";i:10;s:34:"1 lyžica mletej červenej papriky";i:11;s:23:"2 ks strúčiky cesnaku";i:12;s:25:"1 ks petržlenovú vňať
Postup
Krok 1
Krúpy prepláchneme vodou, vložíme do hrnca a zalejeme 1 1/2 litrom vody. Pridáme rozdrobený bujón, očistené a na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska nakrájanú mrkvu a uvaríme ich domäkka. Potom pridáme hrášok, soľ, korenie, rascu a krátko povaríme. Na rozohriatom oleji opražíme múku, odstavíme, pridáme mletú papriku, pomiešame, zalejeme trochou studenej vody a pridáme do polievky. Varíme asi 10 minút, dochutíme pretlačeným cesnakom a posekanou vňaťou.