Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kurací perkelt

Syrovo–pórovo–mäsový hrniec
Reklama

Kurací perkelt

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks kura
  • 4 ks cibule
  • 1 dl oleja
  • 1 ks PL mletej červenej papriky
  • 1 ks KL soli
  • 250 ml (1 téglik) kyslej smotany
  • 1 dl mlieka (alebo smotany na varenie - šľahačky)
  • 1 ks PL hladkej múky
  • 1 ks cca 4 dl studenej vody

Postup

Krok 1

Umyjeme kura, vyrežeme trtol a rozporcujeme kura na osminky, necháme stiecť od vody. Očistíme cibuľu a pokrájame ju na tenučké pásiky, opečieme do zlatista na oleji. Pridáme papriku, premiešame, pridáme kura, premiešame a presmahneme (max. 1 minútu! aby paprika nezhorela), osolíme, podlejeme vodou. Dusíme na malom ohni cca 40 minút, pokiaľ sa nebude mäso oddeľovať ľahko od kosti. Občas premiešame. Zmiešame smotanu s múkou a podľa potreby s mliekom a vlejeme do uvareného mäsa. Necháme povariť 5 minút. Miešame, aby sa múka nepripálila. Podávame s cestovinou alebo haluškami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS