Kurací perkelt
15. 2. 2011, 13:23

Reklama
Kurací perkelt
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks kura
- 4 ks cibule
- 1 dl oleja
- 1 ks PL mletej červenej papriky
- 1 ks KL soli
- 250 ml (1 téglik) kyslej smotany
- 1 dl mlieka (alebo smotany na varenie - šľahačky)
- 1 ks PL hladkej múky
- 1 ks cca 4 dl studenej vody
Postup
Krok 1
Umyjeme kura, vyrežeme trtol a rozporcujeme kura na osminky, necháme stiecť od vody. Očistíme cibuľu a pokrájame ju na tenučké pásiky, opečieme do zlatista na oleji. Pridáme papriku, premiešame, pridáme kura, premiešame a presmahneme (max. 1 minútu! aby paprika nezhorela), osolíme, podlejeme vodou. Dusíme na malom ohni cca 40 minút, pokiaľ sa nebude mäso oddeľovať ľahko od kosti. Občas premiešame. Zmiešame smotanu s múkou a podľa potreby s mliekom a vlejeme do uvareného mäsa. Necháme povariť 5 minút. Miešame, aby sa múka nepripálila. Podávame s cestovinou alebo haluškami.