Kuracia pečeň s jablkami
10. 6. 2011, 18:11 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:04)

Reklama
Kuracia pečeň s jablkami
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pečienok
- 1 ks kocka kuracieho bujónu (urobiť 1/2 l bujónu)
- 4 ks jabĺk
- 1 ks dcl bieleho vína
- 1 ks hladká múka
- 120 g kryštalového cukru
Postup
Krok 1
Kuracie pečienky umyjeme a obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z každej strany, aby zmäkli. Pečienky pečieme na miernom ohni, nesolíme ich ani nekoreníme, až keď budú opečené. Potom ich odstavíme zo sporáka. Cukor necháme roztopiť na karamel a zalejeme ho studeným kuracím vývarom. Trošku povaríme, pridáme víno a na mesiačiky nakrajané jablká. Zase necháme prevariť a možeme podávať. Ako prílohu môžeme podávať pyré zemiaky. Na tanier dáme pyré zemiaky pridáme opečené pečienky a polejeme to s pripravenou zmesou z jabĺk.