Reklama

Kuracia pečeň s jablkami

Kuracia pečeň s jablkami
Reklama

Kuracia pečeň s jablkami

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pečienok
  • 1 ks kocka kuracieho bujónu (urobiť 1/2 l bujónu)
  • 4 ks jabĺk
  • 1 ks dcl bieleho vína
  • 1 ks hladká múka
  • 120 g kryštalového cukru

Postup

Krok 1

Kuracie pečienky umyjeme a obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z každej strany, aby zmäkli. Pečienky pečieme na miernom ohni, nesolíme ich ani nekoreníme, až keď budú opečené. Potom ich odstavíme zo sporáka. Cukor necháme roztopiť na karamel a zalejeme ho studeným kuracím vývarom. Trošku povaríme, pridáme víno a na mesiačiky nakrajané jablká. Zase necháme prevariť a možeme podávať. Ako prílohu môžeme podávať pyré zemiaky. Na tanier dáme pyré zemiaky pridáme opečené pečienky a polejeme to s pripravenou zmesou z jabĺk.

Vyberáme pre vás niečo PLUS