Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie kari rizoto so syrom

Rizoto s vínom
Reklama

Kuracie kari rizoto so syrom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks kuracie mäso 200 g
  • 1 až 2 hrnček ryže (alebo 2 varné sáčky ryže)
  • 1 ks kari korenie
  • 1 ks syr (trojuholníkový)
  • 1 ks malá cibuľa
  • 1 ks olej
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Kuracie mäso si narežeme na rezančeky, resp. kocky a cibuľu nasekáme nadrobno. Na oleji opražíme cibuľu, po chvíľke pridáme mäso a opečieme ho. Mäso osolíme a okoreníme čiernym korením a kari korením. Keď je mäso opečené podlejeme ho vodou a do hrnca dáme syr (2-3 trojuholníčky alebo podľa chuti) a necháme ho tam roztopiť. Na koniec pridáme zaparenú ryžu, osolíme alebo pridáme vegetu ak treba. Dolejeme vodou, tak aby bola vyše ryže. Hrniec prikryjeme a varíme 10-15 min na miernom ohni. Ak voda už ubudla a ryža ešte nie je mäkká dolejte trocha vody. Ak máte ryžu vo varných sáčkoch, tie si dajte osobitne variť a nakoniec ju pridajte k mäsu. Posypeme petržlenovou vňažou a podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS