Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie mäso s ananásom a paprikou na čínsky spôsob

Restované rezančeky z panenskej sviečkovice
Reklama

Kuracie mäso s ananásom a paprikou na čínsky spôsob

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 ks zelené a červené papriky
  • 1 ks veľká konzerva ananásu
  • 1 ks maizena
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks cukor
  • 1 ks chilli omáčka na dochutenie

Postup

Krok 1

Na oleji ošmáhneme nakrájané kuracie mäso, ktoré sme osolili a okorenili. Nakrájame zelené a červené papriky, otvoríme plechovku ananásu. Do ošmahnutého mäsa pridáme nakrájané papriky a smažíme chvíľku, asi 1-2 minúty. Papriky musia byť tvrdé a chrumkavé. Smažíme na čo najvyššom plameni. Rýchlo pridáme celú konzervu ananásu aj so šťavou. Omáčka má byť sladko-kyslá. Zahustíme maizenou, aby bola sklovitá (použite iba maizenu, nie múku). Podávame s ryžou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS