Kuracie mäso s ananásom a paprikou na čínsky spôsob
10. 6. 2011, 18:12

Reklama
Kuracie mäso s ananásom a paprikou na čínsky spôsob
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g kuracích pŕs
- 1 ks zelené a červené papriky
- 1 ks veľká konzerva ananásu
- 1 ks maizena
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks cukor
- 1 ks chilli omáčka na dochutenie
Postup
Krok 1
Na oleji ošmáhneme nakrájané kuracie mäso, ktoré sme osolili a okorenili. Nakrájame zelené a červené papriky, otvoríme plechovku ananásu. Do ošmahnutého mäsa pridáme nakrájané papriky a smažíme chvíľku, asi 1-2 minúty. Papriky musia byť tvrdé a chrumkavé. Smažíme na čo najvyššom plameni. Rýchlo pridáme celú konzervu ananásu aj so šťavou. Omáčka má byť sladko-kyslá. Zahustíme maizenou, aby bola sklovitá (použite iba maizenu, nie múku). Podávame s ryžou.