Kuracie prsia na falošnej hubovej omáčke
10. 6. 2011, 18:14

Kuracie prsia na falošnej hubovej omáčke
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g kuracích pŕs
- 1 ks syr Camembert 45%
- 1 ks bazalka
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks kari
- 1 ks vegeta
- 1 ks cibuľa
- 1 ks cesnak
Postup
Krok 1
Syr nakrájame na tenké plátky osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a poukladáme na rozpálený olej. Necháme syr nech sa začne topiť. Počas toho do 2 dcl vody rozmiešame vegetu, trochu soli a mleté čierne korenie. Zmes pridáme k syru a necháme syr nech sa úplne roztopí. Časť syra, t.j. to biele v čom bol syr obalený, vyberieme (to by sa ani po dlhšom čase neroztopilo, komu to tam nevadí kľudne to tam môže nechať – je to jedlé). Omáčka chytí žltú farbu a bude voňať za hríbmi. Omáčku prelejeme do hrnčeka a do tej istej rozpálenej platni pridáme trochu oleja a dáme popražiť cibuľku. Keď cibuľka chytí svoju farbu pridáme nasekaný cesnak, trochu popražíme aby nám nezhorkol a pridáme na rezanky nakrájané kuracie prsia. Pražíme na miernom ohni pokiaľ mäso nezmäkne. Ku koncu pridáme tu našu falošnú hubovú omáčku a podusíme pokiaľ sa omáčka trochu nevyparí. Podávame najlepšie s hranolkami a tatárskou omáčkou.