Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kuracie prsia plnené bazalkovým pestom

Kuracie prsia plnené bazalkovým pestom
Reklama

Kuracie prsia plnené bazalkovým pestom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracie prsia
  • 1 ks bazalkové pesto
  • 1 ks mäsový vývar
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks olej
  • 1 ks varené zemiaky
  • 1 ks petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Do každého kusu mäsa urobíme nožom zárez, vytvoríme kapsu a naplníme ju pestom. Otvor spojíme špáradlom a naplnené prsia prudko opečieme v panvici na oleji z oboch strán. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, trochou vývaru, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred podávaním odstránime špáradlo a mäso rozkrojíme napoly. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS