Kyslá hríbová polievka
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:58)

Reklama
Kyslá hríbová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Hladká múka
- 1 ks bobkový list
- 1 ks soľ
- 1 ks sušené hríby
- 1 ks zemiaky
- 1 ks nesladené kondenzované mlieko (alebo sladká smotana)
- 1 ks ocot
- 1 ks cesnak
- 1 ks citrónová šťava
Postup
Krok 1
Na masle urobíme zápražku z hladkej múky. Zalejeme vodou, povaríme, miešame. Osolíme, pridáme bobkový list, zemiaky, sušené hríby, ocot. Varíme kým zmäknú zemiaky, pridáme nesladené salko, alebo sladkú smotanu. Ak je riedke, stačí ho dohustiť múkou. Na záver pridáme pretlačený cesnak a citrónovú šťavu.