Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kysnutý koláč s pudingom

Kysnutý koláč s pudingom
Reklama

Kysnutý koláč s pudingom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto:

Postup

Krok 1

Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru, droždie a necháme vykysnúť kvások. Múku dáme do misy, pridáme vajce, kvások, maslo, zvyšný cukor a spolu spracujeme na hladké cesto. Necháme na teplom mieste 20 minút kysnúť.
2.Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme puding a pridáme doň žĺtok. Odstavíme a necháme vychladnúť. Jogurt vymiešame s vanilínovým cukrom a maizenou.
3.Z bielka a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vmiešame ho do studeného pudingu spolu s vymiešaným jogurtom a spolu dobre premiešame.
4.Plech s rozmermi 34 x 24 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na papier. Cesto potrieme plnkou, rozložíme čerešne, posypeme posýpkou a pri teplote 180 stupňov Celzia dáme upiecť do vyhriatej rúry.

Vyberáme pre vás niečo PLUS