Labužnícka hlivová polievka
15. 2. 2011, 13:23

Reklama
Labužnícka hlivová polievka
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 lyžice očistenej hlivy (alebo 1 lyžica sušenej hlivy)
- pol spoon masti
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 ks cibuľa
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 ks červená sladká paprika
- 1 ks mleté čierne korenie
- 2 lyžice strúhaného cesta
- 1 ks petržlenová vňať
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Umytú hlivu vložíme do studenej osolenej vody a varíme. Na masti speníme postrúhanú cibuľu, rozotrený cesnak a nasucho do ružova opraženú hladkú múku. Pridáme červenú papriku, zalejeme asi 1 dl studenej vody a vymiešame na hladkú kašičku. Keď je hliva mäkká, pridáme zápražku, mleté čierne korenie a spolu povaríme. Nakoniec zavaríme strúhané cesto a petržlenovú vňať.