Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Labužnícka hlivová polievka

Labužnícka hlivová polievka
Reklama

Labužnícka hlivová polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 lyžice očistenej hlivy (alebo 1 lyžica sušenej hlivy)
  • pol spoon masti
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 1 ks červená sladká paprika
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 2 lyžice strúhaného cesta
  • 1 ks petržlenová vňať
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Umytú hlivu vložíme do studenej osolenej vody a varíme. Na masti speníme postrúhanú cibuľu, rozotrený cesnak a nasucho do ružova opraženú hladkú múku. Pridáme červenú papriku, zalejeme asi 1 dl studenej vody a vymiešame na hladkú kašičku. Keď je hliva mäkká, pridáme zápražku, mleté čierne korenie a spolu povaríme. Nakoniec zavaríme strúhané cesto a petržlenovú vňať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS