Ľahký obed? Čo tak grilované papriky s hrachom
27. 6. 2020, 10:56 (aktualizované: 15. 7. 2024, 15:58)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
45 minút, 3 porcie
Potrebujeme:
- 3 farebné papriky
- 150 g zeleného sušeného hrachu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zemiak
- 80 g bravčovej šunky
- 50 g balkánskeho syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušený majorán
- 1 cibuľka";i:10;s:18:"zeleninový vývar";i:11;s:4:"olej";i:12;s:15:"cesnakový olej";i:13;s:6:"kôpor
Postup:
- Hrach premytý vodou dáme do hrnca, pridáme olúpané strúčiky cesnaku, zemiak nakrájaný na kocky, zalejeme teplým vývarom a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Tekutinu necháme vyvariť.
- Farebné papriky umyjeme, osušíme, pozdĺžne rozrežeme na polovice, zrnká vyberieme a poukladáme na plech. Osolíme ich, pokvapkáme cesnakovým olejom a dáme do horúcej rúry na gril zapiecť.
- Uvarenú hrachovú masu roztlačíme, ochutíme mletým čiernym korením a sušeným majoránom. Nakrájanú cibuľku orestujeme na oleji spolu so šunkou a vmiešame do plnky.
- Papriky vyberieme z rúry, naplníme pripravenou plnkou, posypeme syrom a ozdobíme kôprom.