Potrebujeme:

  • 3 farebné papriky
  • 150 g zeleného sušeného hrachu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zemiak
  • 80 g bravčovej šunky
  • 50 g balkánskeho syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušený majorán
  • 1 cibuľka
  • zeleninový vývar
  • olej
  • cesnakový olej
  • kôpor

Postup:

  1. Hrach premytý vodou dáme do hrnca, pridáme olúpané strúčiky cesnaku, zemiak nakrájaný na kocky, zalejeme teplým vývarom a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Tekutinu necháme vyvariť.
  2. Farebné papriky umyjeme, osušíme, pozdĺžne rozrežeme na polovice, zrnká vyberieme a poukladáme na plech. Osolíme ich, pokvapkáme cesnakovým olejom a dáme do horúcej rúry na gril zapiecť.
  3. Uvarenú hrachovú masu roztlačíme, ochutíme mletým čiernym korením a sušeným majoránom. Nakrájanú cibuľku orestujeme na oleji spolu so šunkou a vmiešame do plnky.
  4. Papriky vyberieme z rúry, naplníme pripravenou plnkou, posypeme syrom a ozdobíme kôprom.