- 35 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 4 ksstredne veľké póry
- 2 lyžicemasla
- 1 štipkamuškátového orieška
- 2 kscibule
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 1 lyžicapodrveného koriandra
- 2 ksbobkové listy
- 2 kskonzervy krájaných paradajok
- 1 ksmed (podľa chuti)
- 1 kssójovú omáčku (podľa chuti)
- 2 lyžicepetržlenovej vňate
- 1 ksparmezán na posypanie
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
- 1 ksolej
Postup
Pór očistite a odkrojte tmavozelené listy. Dobre umyte a v osolenej vode povarte asi 8 minút.
Odkvapkaný pór uložte do zapekacej misy a polejte ho roztopeným maslom. Osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a muškátovým orieškom a udržujte v teple.
Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky. Spolu s cesnakom nasekaným nadrobno, podrveným koriandrom a bobkovými listami krátko opečte na olivovom oleji.
Pridajte paradajky z konzervy a bez pokrievky varte, kým nevznikne krémová omáčka. Osoľte a okoreňte. Pridajte med, sójovú omáčku a nasekanú petržlenovú vňať.
Omáčkou prelejte pór a v rúre vyhriatej na 180 °C zohrejte. Posypte nastrúhaným parmezánom a podávajte s hrozienkovou ryžou a podrvenými opraženými mandľami.