MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Lahodný pór s paradajkovou omáčkou: Poctivý obed na boj s vírusmi

  • 35 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    stredne veľké póry
  • lyžice
    masla
  • štipka
    muškátového orieška
  • ks
    cibule
  • ks
    strúčiky cesnaku
  • lyžica
    podrveného koriandra
  • ks
    bobkové listy
  • ks
    konzervy krájaných paradajok
  • ks
    med (podľa chuti)
  • ks
    sójovú omáčku (podľa chuti)
  • lyžice
    petržlenovej vňate
  • ks
    parmezán na posypanie
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie
  • ks
    olej

Postup

Pór očistite a odkrojte tmavozelené listy. Dobre umyte a v osolenej vode povarte asi 8 minút.

Odkvapkaný pór uložte do zapekacej misy a polejte ho roztopeným maslom. Osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a muškátovým orieškom a udržujte v teple.

Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky. Spolu s cesnakom nasekaným nadrobno, podrveným koriandrom a bobkovými listami krátko opečte na olivovom oleji.

Pridajte paradajky z konzervy a bez pokrievky varte, kým nevznikne krémová omáčka. Osoľte a okoreňte. Pridajte med, sójovú omáčku a nasekanú petržlenovú vňať.

Omáčkou prelejte pór a v rúre vyhriatej na 180 °C zohrejte. Posypte nastrúhaným parmezánom a podávajte s hrozienkovou ryžou a podrvenými opraženými mandľami.

Diskusia k článku