Lasagne so sójovým mäsom: Pošmakujú si aj nevegáni
12. 12. 2020, 9:53 (aktualizované: 12. 12. 2020, 9:57)

Zdroj: Dobré jedlo
Nespoznáte, že v nich nie je ani štipka mäsa.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 1 ks lasagne
- 1 ks sójová drvinu
- 2 ks cibule
- 4 ks strúčiky cesnaku
- 200 g mletého hydinového mäsa
- 1 ks konzervu lúpaných paradajok
- 100 g cherry paradajok
- 1 ks bešamel
- 60 g strúhaného parmezánu
- 1 ks olej";i:10;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie";i:11;s:27:"1 ks mletú sladkú papriku
Postup
Krok 1
Sójovú drvinu pripravte podľa návodu na obale. Na oleji speňte nakrájané cibule s prelisovaným cesnakom. Pridajte sójovú drvinu, mleté hydinové mäso, osoľte, okoreňte, posypte mletou paprikou a pár minút opekajte. Pridajte rozmixovanú konzervu lúpaných paradajok a spolu asi 10 minút poduste.
Krok 2
Zapekaciu misu potrite olejom a rozložte do nej plátky lasagní a potrite ich bešamelom. Na bešamel dajte mäsovo-sójovú plnku, uložte pokrájané cherry paradajky, posypte strúhaným parmezánom a prikryte plátkami lasagní.
Krok 3
Takto postupujte až do naplnenia misy. Poslednou vrstvou sú plátky lasagní potreté bešamelom a posypané parmezánom. Upečte v rúre vyhriatej na 180 °C.