Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Lasagne so sójovým mäsom: Pošmakujú si aj nevegáni

lasagne

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Nespoznáte, že v nich nie je ani štipka mäsa.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 1 ks lasagne
  • 1 ks sójová drvinu
  • 2 ks cibule
  • 4 ks strúčiky cesnaku
  • 200 g mletého hydinového mäsa
  • 1 ks konzervu lúpaných paradajok
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 ks bešamel
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • 1 ks olej";i:10;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie";i:11;s:27:"1 ks mletú sladkú papriku

Postup

Krok 1

Sójovú drvinu pripravte podľa návodu na obale. Na oleji speňte nakrájané cibule s prelisovaným cesnakom. Pridajte sójovú drvinu, mleté hydinové mäso, osoľte, okoreňte, posypte mletou paprikou a pár minút opekajte. Pridajte rozmixovanú konzervu lúpaných paradajok a spolu asi 10 minút poduste. 

Krok 2

Zapekaciu misu potrite olejom a rozložte do nej plátky lasagní a potrite ich bešamelom. Na bešamel dajte mäsovo-sójovú plnku, uložte pokrájané cherry paradajky, posypte strúhaným parmezánom a prikryte plátkami lasagní.

Krok 3

Takto postupujte až do naplnenia misy. Poslednou vrstvou sú plátky lasagní potreté bešamelom a posypané parmezánom. Upečte v rúre vyhriatej na 180 °C.

Vyberáme pre vás niečo PLUS