MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Limetková torta: Vyskúšajte sladko- kyslé pečenie na víkend

  • 60 min.
  • 6 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na cesto:

  • ks
    vajcia
  • 120 g
    práškového cukru
  • lyžice
    limetovej šťavy
  • 120 g
    polohrubej múky
  • 30 g
    masla
  • lyžica
    kypriaceho prášku
  • 50 ml
    ovocnej šťavy na pokvapkanie cesta

Na plnku:

  • 400 g
    mascarpone
  • ks
    šťavu z 1 limety
  • ks
    plátkov želatíny
  • 150 ml
    mlieka
  • 150 g
    práškového cukru
  • balíčky
    vanilínového cukru
  • 50 ml
    citrónového sirupu
  • 200 ml
    kyslej smotany

Na ozdobu:

  • lyžice
    červeného tortového želé
  • 2-3 lyžice
    malinového lekváru
  • 40 g
    nadrobno posekaných mandlí

Postup

Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom. Pridajte rozpustené, vychladnuté maslo s limetovou šťavou, preosiatu múku s kypriacim práškom a vmiešajte do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.

Cesto dajte do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 19 cm a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte. Po vychladnutí korpus pokvapkajte ovocnou šťavou.

Do mlieka dajte napučať želatínu a potom ju slabom ohni rozpustite. 

Limetovú šťavu spolu s citrónovým sirupom vymiešajte s vanilínovým cukrom. Zmes vmiešajte do mascarpone ochuteného práškovým cukrom. Pridajte v mlieku rozpustenú želatínu, kyslú smotanu a spolu premiešajte. 

Plnku navrstvite na korpus a odložte na 5 - 6 hodín do chladu stuhnúť. Po stuhnutí povrch pokvapkajte rozpusteným tortovým želé, zohriatym malinovým lekvárom a posypte posekanými mandľami.
smudge

Video