- 60 min.
- 6 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Na cesto:
- 3 ksvajcia
- 120 gpráškového cukru
- 2 lyžicelimetovej šťavy
- 120 gpolohrubej múky
- 30 gmasla
- 1 lyžicakypriaceho prášku
- 50 mlovocnej šťavy na pokvapkanie cesta
Na plnku:
- 400 gmascarpone
- 1 ksšťavu z 1 limety
- 6 ksplátkov želatíny
- 150 mlmlieka
- 150 gpráškového cukru
- 2 balíčkyvanilínového cukru
- 50 mlcitrónového sirupu
- 200 mlkyslej smotany
Na ozdobu:
- 3 lyžicečerveného tortového želé
- 2-3 lyžicemalinového lekváru
- 40 gnadrobno posekaných mandlí
Postup
Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom. Pridajte rozpustené, vychladnuté maslo s limetovou šťavou, preosiatu múku s kypriacim práškom a vmiešajte do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto dajte do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 19 cm a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte. Po vychladnutí korpus pokvapkajte ovocnou šťavou.
Do mlieka dajte napučať želatínu a potom ju slabom ohni rozpustite.
Limetovú šťavu spolu s citrónovým sirupom vymiešajte s vanilínovým cukrom. Zmes vmiešajte do mascarpone ochuteného práškovým cukrom. Pridajte v mlieku rozpustenú želatínu, kyslú smotanu a spolu premiešajte.
Plnku navrstvite na korpus a odložte na 5 - 6 hodín do chladu stuhnúť. Po stuhnutí povrch pokvapkajte rozpusteným tortovým želé, zohriatym malinovým lekvárom a posypte posekanými mandľami.