Reklama

Limetková torta: Vyskúšajte sladko- kyslé pečenie na víkend

Torta s limetkovým krémom

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Pri tomto kréme sa nám už slinky zbiehajú. Skúste túto dobrotu aj vy.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 3 ks vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 2 lyžice limetovej šťavy
  • 120 g polohrubej múky
  • 30 g masla
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • 50 ml ovocnej šťavy na pokvapkanie cesta

Na plnku:

  • 400 g mascarpone
  • 1 ks šťavu z 1 limety
  • 6 ks plátkov želatíny
  • 150 ml mlieka
  • 150 g práškového cukru
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 50 ml citrónového sirupu
  • 200 ml kyslej smotany

Na ozdobu:

  • 3 lyžice červeného tortového želé
  • 2-3 lyžice malinového lekváru
  • 40 g nadrobno posekaných mandlí

Postup

Krok 1

Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom. Pridajte rozpustené, vychladnuté maslo s limetovou šťavou, preosiatu múku s kypriacim práškom a vmiešajte do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Carrot cake s limetkovým krémom

    Krok 2

    Cesto dajte do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 19 cm a v rúre vyhriatej na 180 °C upečte. Po vychladnutí korpus pokvapkajte ovocnou šťavou.

    Krok 3

    Do mlieka dajte napučať želatínu a potom ju slabom ohni rozpustite. 

    Krok 4

    Limetovú šťavu spolu s citrónovým sirupom vymiešajte s vanilínovým cukrom. Zmes vmiešajte do mascarpone ochuteného práškovým cukrom. Pridajte v mlieku rozpustenú želatínu, kyslú smotanu a spolu premiešajte. 

    Krok 5

    Plnku navrstvite na korpus a odložte na 5 - 6 hodín do chladu stuhnúť. Po stuhnutí povrch pokvapkajte rozpusteným tortovým želé, zohriatym malinovým lekvárom a posypte posekanými mandľami.