Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Losos v špenátovej omáčke

Losos v špenátovej omáčke
Reklama

Losos v špenátovej omáčke

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks filety z lososa
  • 250 g rezancov
  • 150 g gorgonzoly
  • 125 g mascarpone
  • 100 g mrazeného listového špenátu
  • 50 g šunky
  • 50 g bylinkového masla
  • 200 ml vývaru
  • 50 ml bieleho vína
  • 1 ks strúčik cesnaku";i:10;s:25:"1 ks PL masla alebo oleja";i:11;s:22:"1 ks čerstvá bazalka";i:12;s:10:"1 ks cukor";i:13;s:9:"1 ks soľ";i:14;s:18:"1 ks biele korenie

Postup

Krok 1

Filé opláchneme, osušíme, osolíme, okoreníme, opečieme na plechu na bylinkovom masle a vložíme do rúry na 10 min. pri 150°C. Na panvici zohrejeme maslo, osmažíme na ňom roztlačený cesnak, pridáme rozmrazený špenát, zalejeme vývarom a necháme povariť. Cestoviny uvaríme. Špenátovú omáčku ochutíme gorgonzolou, syrom mascarpone a bielym vínom, pridáme nadrobno nakrájanú šunku, osolíme a okoreníme. Podľa potreby dosladíme, pridáme nadrobno pokrájanú bazalku, prípadne zahustíme zásmažkou. Cestoviny dáme na tanier, polejeme omáčkou, pridáme lososa a dozdobíme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS