Losos v špenátovej omáčke
21. 9. 2011, 15:46

Reklama
Losos v špenátovej omáčke
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks filety z lososa
- 250 g rezancov
- 150 g gorgonzoly
- 125 g mascarpone
- 100 g mrazeného listového špenátu
- 50 g šunky
- 50 g bylinkového masla
- 200 ml vývaru
- 50 ml bieleho vína
- 1 ks strúčik cesnaku";i:10;s:25:"1 ks PL masla alebo oleja";i:11;s:22:"1 ks čerstvá bazalka";i:12;s:10:"1 ks cukor";i:13;s:9:"1 ks soľ";i:14;s:18:"1 ks biele korenie
Postup
Krok 1
Filé opláchneme, osušíme, osolíme, okoreníme, opečieme na plechu na bylinkovom masle a vložíme do rúry na 10 min. pri 150°C. Na panvici zohrejeme maslo, osmažíme na ňom roztlačený cesnak, pridáme rozmrazený špenát, zalejeme vývarom a necháme povariť. Cestoviny uvaríme. Špenátovú omáčku ochutíme gorgonzolou, syrom mascarpone a bielym vínom, pridáme nadrobno nakrájanú šunku, osolíme a okoreníme. Podľa potreby dosladíme, pridáme nadrobno pokrájanú bazalku, prípadne zahustíme zásmažkou. Cestoviny dáme na tanier, polejeme omáčkou, pridáme lososa a dozdobíme.