Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Maďarská zemiaková polievka

Zemiakovo-syrová polievka
Reklama

Maďarská zemiaková polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 50 g údenej slaniny
  • 1 ks cibuľa
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 40 g hladkej múky
  • 2 lyžice mletej červenej papriky
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 400 g zemiakov
  • 1 ks 1
  • 25 l vody
  • 100 g párkov alebo inej mäkkej údeniny";i:10;s:33:"1 ks zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska. Všetko spolu opražíme, poprášime múkou, znova opražíme, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a očistené pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka. Potom pridáme nakrájanú údeninu a dovaríme. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno. Polievku môžeme podľa chuti okoreniť aj polievkovým korením. Hotová polievka má byť hustejšia.

Vyberáme pre vás niečo PLUS