Maďarská zemiaková polievka
10. 6. 2011, 18:24

Reklama
Maďarská zemiaková polievka
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 50 g údenej slaniny
- 1 ks cibuľa
- 150 g koreňovej zeleniny
- 40 g hladkej múky
- 2 lyžice mletej červenej papriky
- 1 ks mleté čierne korenie
- 400 g zemiakov
- 1 ks 1
- 25 l vody
- 100 g párkov alebo inej mäkkej údeniny";i:10;s:33:"1 ks zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska. Všetko spolu opražíme, poprášime múkou, znova opražíme, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a očistené pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka. Potom pridáme nakrájanú údeninu a dovaríme. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno. Polievku môžeme podľa chuti okoreniť aj polievkovým korením. Hotová polievka má byť hustejšia.