MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Maďarský guláš s chlebom a pivkom: Taký dobrý, že vám aj fúzy narastú

  • 210 min.
  • 5 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • kg
    hovädzieho predného (močing, krk, plece)
  • 600 g
    cibule
  • ks
    mletá sladká červená paprika
  • ks
    mletá štipľavá červená paprika (nemusí byť)
  • ks
    paradajky
  • ks
    menšie zelené papriky
  • ks
    soľ
  • ks
    bravčová masť
  • ks
    chlieb a pivo ako príloha

Postup

Na bravčovej masti osmažte cibuľu nakrájanú nadrobno do zlatohneda až hneda. Stále miešajte, môže to trvať 10-20 minút.

Hrniec odstavte a cibuľu zasypte mletou sladkou červenou paprikou a pridajte aj štipľavú, ak chcete. Papriku orestujte, vráťte hrniec na plameň, pridajte mäso nakrájané na väčšie kocky a restujte, kým úplne nestratí červenú farbu.

Mäso osoľte, premiešajte a počkajte, kým pustí šťavu. Podľa potreby dolejte horúcu vodu, aby mäso bolo takmer zakryté. Priveďte do varu, prikryte, varte pomaly a občas premiešajte.

Keď mäso mierne zmäkne, pridajte nakrájané paradajky a papriku a podľa potreby aj horúcu vodu. Prikryte a dovarte mäso domäkka. Ku koncu môžete ešte pridať štipľavú papričku, soľ, prípadne nechať prebytočnú tekutinu odpariť varením v odkrytom hrnci. Guláš podávajte s čerstvým chlebíkom a pohárom vychladeného piva.

Diskusia k článku