Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Maďarský guláš s chlebom a pivkom: Taký dobrý, že vám aj fúzy narastú

madarsky gulas

Zdroj: Natália Jablonková

Reklama

Maďarský guláš s chlebom a pivkom: Taký dobrý, že vám aj fúzy narastú

  • Dĺžka prípravy (min): 210
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg hovädzieho predného (močing, krk, plece)
  • 600 g cibule
  • 1 ks mletá sladká červená paprika
  • 1 ks mletá štipľavá červená paprika (nemusí byť)
  • 3 ks paradajky
  • 2 ks menšie zelené papriky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks bravčová masť
  • 1 ks chlieb a pivo ako príloha

Postup

Krok 1

Na bravčovej masti osmažte cibuľu nakrájanú nadrobno do zlatohneda až hneda. Stále miešajte, môže to trvať 10-20 minút.

Krok 2

Hrniec odstavte a cibuľu zasypte mletou sladkou červenou paprikou a pridajte aj štipľavú, ak chcete. Papriku orestujte, vráťte hrniec na plameň, pridajte mäso nakrájané na väčšie kocky a restujte, kým úplne nestratí červenú farbu.

Krok 3

Mäso osoľte, premiešajte a počkajte, kým pustí šťavu. Podľa potreby dolejte horúcu vodu, aby mäso bolo takmer zakryté. Priveďte do varu, prikryte, varte pomaly a občas premiešajte.

Krok 4

Keď mäso mierne zmäkne, pridajte nakrájané paradajky a papriku a podľa potreby aj horúcu vodu. Prikryte a dovarte mäso domäkka. Ku koncu môžete ešte pridať štipľavú papričku, soľ, prípadne nechať prebytočnú tekutinu odpariť varením v odkrytom hrnci. Guláš podávajte s čerstvým chlebíkom a pohárom vychladeného piva.

Vyberáme pre vás niečo PLUS