Maďarský guláš s chlebom a pivkom: Taký dobrý, že vám aj fúzy narastú
1. 5. 2021, 8:46

Zdroj: Natália Jablonková
Maďarský guláš s chlebom a pivkom: Taký dobrý, že vám aj fúzy narastú
- Dĺžka prípravy (min): 210
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg hovädzieho predného (močing, krk, plece)
- 600 g cibule
- 1 ks mletá sladká červená paprika
- 1 ks mletá štipľavá červená paprika (nemusí byť)
- 3 ks paradajky
- 2 ks menšie zelené papriky
- 1 ks soľ
- 1 ks bravčová masť
- 1 ks chlieb a pivo ako príloha
Postup
Krok 1
Na bravčovej masti osmažte cibuľu nakrájanú nadrobno do zlatohneda až hneda. Stále miešajte, môže to trvať 10-20 minút.
Krok 2
Hrniec odstavte a cibuľu zasypte mletou sladkou červenou paprikou a pridajte aj štipľavú, ak chcete. Papriku orestujte, vráťte hrniec na plameň, pridajte mäso nakrájané na väčšie kocky a restujte, kým úplne nestratí červenú farbu.
Krok 3
Mäso osoľte, premiešajte a počkajte, kým pustí šťavu. Podľa potreby dolejte horúcu vodu, aby mäso bolo takmer zakryté. Priveďte do varu, prikryte, varte pomaly a občas premiešajte.
Krok 4
Keď mäso mierne zmäkne, pridajte nakrájané paradajky a papriku a podľa potreby aj horúcu vodu. Prikryte a dovarte mäso domäkka. Ku koncu môžete ešte pridať štipľavú papričku, soľ, prípadne nechať prebytočnú tekutinu odpariť varením v odkrytom hrnci. Guláš podávajte s čerstvým chlebíkom a pohárom vychladeného piva.