Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Makovo-ríbezľová bublanina

Makovo-ríbezľová bublanina
Reklama

Makovo-ríbezľová bublanina

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks vajcia
  • 100 g trstinového cukru
  • 240 g mletého maku
  • 50 g ryžovej múky
  • 1 lyžica kypriaceho prášku
  • 200 g jogurtu
  • 1 štipka soli
  • 1 ks ryžová alebo kokosová múčka
  • 100 ks – 200 g ríbezlí

Postup

Krok 1

Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte mak, ryžovú múku, kypriaci prášok, jogurt a zmiešajte. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh a jemne ho zamiešajte do makovej zmesi. Tortovú formu (24 cm) vysteľte papierom na pečenie alebo vymažte a vysypte kokosovou či ryžovou múkou. Hmotu vylejte do formy a husto posypte umytými ríbezľami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Nechajte trochu vychladnúť a podávajte.

Vyberáme pre vás niečo PLUS