Makovo-ríbezľová bublanina
15. 8. 2018, 20:10

Reklama
Makovo-ríbezľová bublanina
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks vajcia
- 100 g trstinového cukru
- 240 g mletého maku
- 50 g ryžovej múky
- 1 lyžica kypriaceho prášku
- 200 g jogurtu
- 1 štipka soli
- 1 ks ryžová alebo kokosová múčka
- 100 ks – 200 g ríbezlí
Postup
Krok 1
Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte mak, ryžovú múku, kypriaci prášok, jogurt a zmiešajte. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh a jemne ho zamiešajte do makovej zmesi. Tortovú formu (24 cm) vysteľte papierom na pečenie alebo vymažte a vysypte kokosovou či ryžovou múkou. Hmotu vylejte do formy a husto posypte umytými ríbezľami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Nechajte trochu vychladnúť a podávajte.