Makrónková torta z piškótového cesta
29. 6. 2018, 17:13 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:23)

Reklama
Makrónková torta z piškótového cesta
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Na cesto: 140 g hladkej múky
- 140 g kryštálového alebo trstinového cukru
- 5 ks vajec
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 ks džem na potretie
- 1 ks Na krém: 450 ml smotany na šľahanie
- 400 g horkej 70-percentnej čokolády
- 50 g masla
- 1 ks Na ozdobenie: zvyšný krém
- 1 ks makrónky";i:10;s:29:"1 ks čerstvé drobné ovocie
Postup
Krok 1
Pripravíme cesto: Múku preosejeme 3x spolu s kypriacim práškom. Vajcia s cukrom dobre rozmixujeme na hustú penu. Postupne vmiešame múku. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 160 °C pečieme asi 40 minút. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 až 3 časti a jednu časť natrieme džemom.
Pripravíme krém: Smotanu pomaly privedieme do varu a nalejeme do misky na kúsky čokolády. Metličkou vymiešame na hladký krém a pridáme zmäknuté maslo. Dáme aspoň na 3 hodiny chladiť. Po vychladnutí vyšľaháme mixérom na ľahký krém a naplníme tortu. Časť krému necháme na potretie celej torty. Ozdobíme makrónkami a ovocím.