Reklama

Makrónková torta z piškótového cesta

Makrónková torta z piškótového cesta
Reklama

Makrónková torta z piškótového cesta

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Na cesto: 140 g hladkej múky
  • 140 g kryštálového alebo trstinového cukru
  • 5 ks vajec
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 ks džem na potretie
  • 1 ks Na krém: 450 ml smotany na šľahanie
  • 400 g horkej 70-percentnej čokolády
  • 50 g masla
  • 1 ks Na ozdobenie: zvyšný krém
  • 1 ks makrónky";i:10;s:29:"1 ks čerstvé drobné ovocie

Postup

Krok 1

Pripravíme cesto: Múku preosejeme 3x spolu s kypriacim práškom. Vajcia s cukrom dobre rozmixujeme na hustú penu. Postupne vmiešame múku. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 160 °C pečieme asi 40 minút. Vychladnutý korpus prerežeme na 2 až 3 časti a jednu časť natrieme džemom.

Pripravíme krém: Smotanu pomaly privedieme do varu a nalejeme do misky na kúsky čokolády. Metličkou vymiešame na hladký krém a pridáme zmäknuté maslo. Dáme aspoň na 3 hodiny chladiť. Po vychladnutí vyšľaháme mixérom na ľahký krém a naplníme tortu. Časť krému necháme na potretie celej torty. Ozdobíme makrónkami a ovocím.

Vyberáme pre vás niečo PLUS