Malinový koláč s piškótami
14. 8. 2017, 20:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:21)

Malinový koláč s piškótami
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 900 ml mlieka
- 1 ks malinový puding v prášku
- 1 ks vanilkový puding v prášku
- 300 g malín
- 60 g masla
- 200 g krupicového cukru
- 6 ks plátkov želatíny
- 1 ks podlhovasté piškóty
Postup
Krok 1
Zo 450 ml mlieka, zo 100 g cukru a z malinového pudingu uvaríme puding a za občasného premiešania ho necháme vychladnúť. Zo zvyšného mlieka, z cukru a vanilkového pudingu uvaríme puding a počas chladenia občas premiešame. Do pudingov vmiešame zmäknuté maslo a rozpustenú želatínu. Podlhovastú formu vyložíme potravinárskou fóliou.
Na dno formy dáme časť piškót a natrieme na ne polovicu malinového pudingu. Rozložíme 150 g malín, natrieme polovicu vanilkového pudingu a prikryjeme ďalšou vrstvou piškót. Postup opakujeme ešte raz a povrch ukončíme vrstvou piškót. Odložíme do chladu na 8 až 10 hodín stuhnúť. Po stuhnutí vyberieme z formy, fóliu odstránime, posypeme práškovým cukrom a pokrájame na kúsky.