Mandarínkové rezy
26. 11. 2019, 18:10

Mandarínkové rezy
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 5 ks vajec
- 150 g krupicového cukru
- 100 g vlašských orechov
- 100 g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 ks práškový cukor
- 1 ks čerstvé mandarínky na ozdobu
- 1 ks Na mandarínkový krém: 250 ml mlieka
- 1 ks veľká plechovka mandarínok";i:10;s:19:"40 g Zlatého klasu";i:11;s:25:"150 g práškového cukru";i:12;s:11:"100 g masla";i:13;s:32:"500 g jemného tučného tvarohu
Postup
Krok 1
Najskôr pripravte mandarínkový krém: Do hrnca vlejte 200 ml mlieka a polovicu mandarínok rozmixovaných na pyré. Dajte zohriať pod bod varu. Do druhej misy dajte zvyšné mlieko, Zlatý klas, cukor a dobre rozmiešajte. Postupne a za stáleho miešania zalejte horúcim mliekom, vráťte do hrnca a uvarte hustý puding. Potom pridajte maslo a miešajte, kým sa celkom neroztopí. Hotový krém prikryte fóliou, aby sa na ňom nevytvorila koža, a nechajte celkom vychladnúť. Zatiaľ upečte korpus: Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Ručne vmiešajte múku, orechy a kypriaci prášok. Hmotu rovnomerne rozprestrite na plech 28 x 38 cm vystlaný papierom na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
Vychladnutý krém prešľahajte a postupne doň zašľahávajte tvaroh. Potom už len ručne zamiešajte druhú polovicu mandarínok. Na vychladnutý korpus naneste krém, pekne ho rozotrite po celej ploche a dajte na 2 hodiny do chladničky. Smotanu na šľahanie vyšľahajte s lyžicou práškového cukru a veľmi jemne ju natrite na vychladený mandarínkový krém. Opäť dajte zachladiť – minimálne na hodinu. Vychladené rezy ozdobte čerstvými mandarínkami a môžete podávať.?