Marinované rebierka
8. 7. 2011, 13:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:05)

Reklama
Marinované rebierka
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg bravčových alebo jahňacích rebier
- 1 ks olej na pečenie
- 1 ks ľubovoľné množstvo ryže a zeleniny na prílohu
- 1 ks marináda: 2 PL worchesterskej omáčky
- 1 ks PL sójovej omáčky
- 1 ks ČL čili omáčky alebo kúsok posekanej čili papričky
- 2 ks PL paradajkového pretlaku
- 1 ks strúčik cesnaku
- 2 ks PL oleja
- 3 ks PL medu";i:10;s:57:"1 ks PL posekaného petržlenu (môže byť aj koriander)
Postup
Krok 1
Rebierka umyjeme, osušíme, pokrájame pozdĺž kostí a namočíme do marinády vymiešanej z uvedených prísad. V chladničke necháme marinovať niekoľko hodín, potom poukladáme do vymasteného pekáča a upečieme dočervena. Podávame s ryžou a dusenou zeleninou.