Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Marinované rebierka

Grilované kotlety Bordeaux
Reklama

Marinované rebierka

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčových alebo jahňacích rebier
  • 1 ks olej na pečenie
  • 1 ks ľubovoľné množstvo ryže a zeleniny na prílohu
  • 1 ks marináda: 2 PL worchesterskej omáčky
  • 1 ks PL sójovej omáčky
  • 1 ks ČL čili omáčky alebo kúsok posekanej čili papričky
  • 2 ks PL paradajkového pretlaku
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 2 ks PL oleja
  • 3 ks PL medu";i:10;s:57:"1 ks PL posekaného petržlenu (môže byť aj koriander)

Postup

Krok 1

Rebierka umyjeme, osušíme, pokrájame pozdĺž kostí a namočíme do marinády vymiešanej z uvedených prísad. V chladničke necháme marinovať niekoľko hodín, potom poukladáme do vymasteného pekáča a upečieme dočervena. Podávame s ryžou a dusenou zeleninou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS