Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Mäsová plnka: Upečte ju na plechu, je dokonalá

plnka

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Kráska z plechu.

  • Dĺžka prípravy (min): 80
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 700 g vareného alebo tepelne upraveného údeného mäsa (najlepšie z bravčovej krkovičky)
  • 1 ks údená klobása (nemusí byť)
  • 8 ks bielych rožkov
  • 8 ks vajec
  • 100 ml mlieka
  • 1 ks za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica vegety
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks soľ podľa potreby
  • 1 ks tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu

Postup

Krok 1

Údené mäso, klobásu a rožky nakrájame na menšie kocky. Rožky v miske pokvapkáme vlažným mliekom. Zalejeme rozšľahanými vajcami a pridáme nakrájané mäso a klobásu. Ochutíme petržlenovou vňaťou, vegetou, korením a soľou.

Krok 2

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Všetky suroviny dôkladne zmiešame a necháme aspoň 30 minút odpočinúť. Potom zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 35 až 40 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS