Mäsová plnka: Upečte ju na plechu, je dokonalá
29. 6. 2021, 10:54 (aktualizované: 29. 6. 2021, 10:56)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Kráska z plechu.
- Dĺžka prípravy (min): 80
- Počet porcií: 10
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 700 g vareného alebo tepelne upraveného údeného mäsa (najlepšie z bravčovej krkovičky)
- 1 ks údená klobása (nemusí byť)
- 8 ks bielych rožkov
- 8 ks vajec
- 100 ml mlieka
- 1 ks za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica vegety
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks soľ podľa potreby
- 1 ks tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu
Postup
Krok 1
Údené mäso, klobásu a rožky nakrájame na menšie kocky. Rožky v miske pokvapkáme vlažným mliekom. Zalejeme rozšľahanými vajcami a pridáme nakrájané mäso a klobásu. Ochutíme petržlenovou vňaťou, vegetou, korením a soľou.
Krok 2
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Všetky suroviny dôkladne zmiešame a necháme aspoň 30 minút odpočinúť. Potom zmes vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 35 až 40 minút.