Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Medové kolieska

Vianočné kolieska z nasekaných orechov
Reklama

Medové kolieska

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 180 g medu
  • 40 g masla alebo rastlinného tuku
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ks vajce
  • 1 ks citrónová kôra
  • 3 lyžice rumu
  • 3 lyžice studenej vody
  • 500 g hladkej múky
  • 10 g amónia
  • 120 g hladkej múky";i:10;s:28:"1 ks Na plnku: 125 ml mlieka";i:11;s:27:"1 lyžica maizeny (solamyl)";i:12;s:15:"1 lyžica kakaa";i:13;s:9:"50 g medu";i:14;s:30:"1 balíček vanilkového cukru";i:15;s:10:"40 g masla";i:16;s:27:"100 g rozmrvených koliesok";i:17;s:14:"2 lyžice rumu

Postup

Krok 1

Tekutý med, maslo, cukor, vajcia a postrúhanú citrónovú kôru dobre vymiešame. Pridáme rum, vodu rozmiešanú s amóniom a múku. Spracujeme na cesto. Pridáme 120 g múky a vypracujeme na nie príliš tuhé cesto. Prikryté musí odpočívať dve hodiny. Potom ho vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a dávame na vymastený plech. Studené kolieska plníme plnkou a posypeme práškovým cukrom. Plnka - v mlieku rozmiešame maizenu, kakao, med, vanilkový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Maslo vymiešane, postupne primiešame vychladnutý krém a rumom pokvapkané rozmrvené kolieska. Dobre premiešame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS