Medové kolieska
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Medové kolieska
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 180 g medu
- 40 g masla alebo rastlinného tuku
- 100 g práškového cukru
- 1 ks vajce
- 1 ks citrónová kôra
- 3 lyžice rumu
- 3 lyžice studenej vody
- 500 g hladkej múky
- 10 g amónia
- 120 g hladkej múky";i:10;s:28:"1 ks Na plnku: 125 ml mlieka";i:11;s:27:"1 lyžica maizeny (solamyl)";i:12;s:15:"1 lyžica kakaa";i:13;s:9:"50 g medu";i:14;s:30:"1 balíček vanilkového cukru";i:15;s:10:"40 g masla";i:16;s:27:"100 g rozmrvených koliesok";i:17;s:14:"2 lyžice rumu
Postup
Krok 1
Tekutý med, maslo, cukor, vajcia a postrúhanú citrónovú kôru dobre vymiešame. Pridáme rum, vodu rozmiešanú s amóniom a múku. Spracujeme na cesto. Pridáme 120 g múky a vypracujeme na nie príliš tuhé cesto. Prikryté musí odpočívať dve hodiny. Potom ho vyvaľkáme, vykrojíme kolieska a dávame na vymastený plech. Studené kolieska plníme plnkou a posypeme práškovým cukrom. Plnka - v mlieku rozmiešame maizenu, kakao, med, vanilkový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Maslo vymiešane, postupne primiešame vychladnutý krém a rumom pokvapkané rozmrvené kolieska. Dobre premiešame.